top of page
Marble Surface

We waanden ons in de zevende hemel!

Bijgewerkt op: 3 dagen geleden

Eline en Mark beleefden De Legende van Ingenhousz.

“Als ik eraan terugdenk krijg ik opnieuw een grote glimlach op m’n gezicht. Het was lang geleden dat ik zo blij wakker ben geworden. Toen ik de ochtend na onze beleving m’n ogen opende en naast me keek, voelde ik spontaan een kriebel in mijn buik en dat na 12,5 jaar huwelijk!


Mark was op het idee gekomen van een weekend weg om ons jubileum te vieren en kwam online terecht bij VONKX. Zij ontwikkelen romantische spelbelevingen die gecombineerd zijn met een luxe verblijf in een hotel. Dat klonk goed! Hoewel we allebei niet precies wisten wat we ervan konden verwachten, keken we sowieso uit naar de overnachting en het 4-gangen diner. Gelukkig overtrof de beleving onze verwachtingen op alle fronten!


Bij VONKX draait alles om beleving

Zo kregen we de boekingsbevestiging vooraf in een mooie envelop toegestuurd en lazen we op weg naar het hotel het verhaal van De Legende van Ingenhousz, om alvast in de stemming te komen. In het hotel werden we apart genomen en overhandigde de gastvrouw on een mooi doosje met alle spelbenodigdheden.


Het voelde spannend en tegelijkertijd konden we niet wachten om op zoek te gaan naar de plekken die op de routekaart stonden aangegeven. Het was heel leuk om steeds opnieuw te ontdekken hoe we de meubelstukken konden activeren naar grappige spelonderdelen. Vooral de manier waarop ze in het verhaal paste en tegelijkertijd ook betrekking hadden op mij en Mark vonden wij heel bijzonder.

Na 4 zondes werden we uitgenodigd in de cocktailar

Hier werden we opgewacht door een vriendelijke dame. Zij wees ons een plekje waarvandaan we uitkeken op het restaurant en zorgde voor een lekker bubbeltje. Na dit korte pauzemoment was ik wel toe aan een frisse neus en dus besloten we het Intermezzo te doen. Dat was een extraatje in het programma dat bestaat uit een wandeling in de oude tuin van het hotel.


Persoonlijk vond ik dit misschien wel het meest romantische moment. De wandeling doe je aan de hand van audio fragmenten en omdat je hiervoor oordopjes in doet, moesten we dus wel lekker dicht tegen elkaar aan lopen. Het verhaal, de muziek en de vallende avond maakte dat het voor mij voelde alsof ik in een scène van mijn eigen romantische film liep, het deed me denken aan een van onze eerste dates van lang geleden!


We hadden al zoveel beleefd en zaten pas op de helft van ons programma.

We besloten ons op te frissen en richting het restaurant te gaan voor het diner. Wij houden allebei van lekker uit eten gaan en dat kunnen ze bij Ingenhousz heel goed; we kregen een hele vriendelijk dame aan tafel die ons steeds mooie gerechten bracht en vermakelijk vertelde over de gerechten en de heerlijke wijn. Ook de spelopdracht was leuk. We zitten al ruim 12,5 jaar met elkaar aan tafel maar toch voelde het alsof we elkaar tijdens het diner op een nieuwe manier hebben leren kennen. De beleving volgt een pad van 7 zondes en na de 5e zonde van Gulzigheid in het restaurant was het tijd geworden voor Lust, in de suite. Via het spelboekje kregen we elk onze eigen instructies die we dan los van elkaar moesten uitvoeren. Dat zorgde hier en daar voor de slappe lach, maar ook voor een spannende uitdaging. Het bleef nog lang onrustig in kamer 1.12 zullen we maar zeggen!


Het was een fantastische totaalbeleving en een cadeau voor onze relatie!”

Het weekend weg heeft me vooral doen beseffen hoezeer ik dit eigenlijk had gemist. Het was niet dat onze relatie nou zo in een sleur zat, maar gek genoeg ontstaan er toch gewoontes die fijn zijn soms weer even doorbroken te worden. Mark en ik hebben elkaar na 12,5 jaar samen opnieuw leren kennen in het fijne luxe jasje dat het hotel ons liet ervaren. Zo was De Legende van Ingenhousz een fantastische totaalbeleving en een cadeau voor onze relatie!”

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page