top of page
Marble Surface

Wat een leuk weekend weg moest worden, bleek de redding voor onze relatie!

Onlangs werden wij, tijdens een borrel met vrienden, gewezen op een zogenaamde VONKX-experience. Zij hadden er inmiddels twee beleefd en verzekerde ons dat wij dit ook wilde.

“Oh, probeerde ik nog met een grapje, maar bij ons zit de relatie wel goed hoor!”. Blijkbaar had ik het idee dat je zo’n ervaring alleen zou boeken wanneer je een beetje op elkaar uitgekeken bent. Maar dat had ik mis.


Even samen weg zonder kids is op zichzelf al een kado.

Na enig aandringen van onze vrienden besloot ik Anne te verrassen voor haar 40e verjaardag met de beleving: De Legende van Ingenhousz. We zouden in ieder geval even samen weg zijn, zonder kids, in een hotel; is op zich al een cadeau. Hier werd vervolgens ook een 4-gangen diner met bijpassende wijnen bij beloofd en dus durfde ik het wel aan.

Nadat ik Anne had verrast met de vooraf toegestuurde kaart werden we allebei toch wat zenuwachtig. Want wat zou er nou precies bedoeld worden met die verbinding en die intimiteit? Het was toch niet een plakkerig gebeuren met andere stellen ofzo? Gelukkig stelde onze vrienden ons gerust en beloofden ze dat het gewoon gezellig met z’n tweeën zou zijn.

Het was geinig, we kregen bij aankomst een doosje met spulletjes en gingen samen op pad met een routekaart; op zoek naar decorstukken die elk een zonde vertegenwoordigde. Het eerste onderdeel was wraak, ik zal niet teveel verklappen maar dit was voor ons een fantastische start. We besloten het gedoe van thuis achter ons te laten en verder te gaan naar stap 2. De hele beleving was spannend, zonder dat het ongemakkelijk werd. We hebben ouderwets gelachen en voelden ons een echt team om zo samen in zo’n spel te lopen terwijl je ook gewoon andere hotelgasten tegenkomt.


Vanaf het diner werd het even iets serieuzer en de gesprekken dieper. Er werden over en weer ineens toch dingen benoemd die we in de drukte van ons leven tijdelijk hadden geparkeerd maar die toch aandacht nodig hadden, bleek nu. Er vloeiden wat tranen bij Anne en we spraken uit hoe geleidelijk we allebei dingen toch als vanzelfsprekend waren gaan vinden.


Het meest bijzondere aan deze ervaring is dat we eigenlijk niks te klagen hadden, ook niet tussen de lakens. Maar door deze goed ingerichte quality time hebben voelde ik me intens tot Anne aangetrokken en beleefden we een fantastische nacht samen. Door deze love-escape hebben een nieuw level van verbinding en intimiteit toegevoegd aan onze relatie.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page