top of page
Marble Surface

Dit zondige weekend bracht echt wat teweeg!

Bijgewerkt op: 23 mei 2023

Frank en Renate zijn veertien jaar samen en hebben samen drie leuke knullen. Hoewel ze nog steeds veel van elkaar houden, liepen de irritaties de laatste tijd steeds vaker op en was de sfeer in huis ver te zoeken Ze waren het eens dat het tijd was weer wat tijd en aandacht voor elkaar te maken en boekte de beleving: De Legende van Ingenhousz.


Na de vondst van het schilderij zag ik Renate met nieuwe ogen.

"Dat is denk ik wel de kern van een vonkx-beleving", laat Frank na afloop weten. “Zonder dat je er met een derde over hoeft te praten, maar verpakt in een leuk spel en avontuur, kwamen wij tot een eenvoudig inzicht dat écht een positief effect heeft gehad op onze relatie. Nu ik weet wat Renate nodig heeft, kan ik haar dit geven en merken we gewoon dat de sfeer thuis weer vele malen fijner is!”

Tijdens de experience kwamen Frank en Renate aan bij de zonde 'Hebzucht' waar ze via de puzzel in het schilderij iets interessants ontdekten. De verborgen waarden in het schilderij staan symbool voor de liefdestalen. Frank ontdekte dat zijn waarde die van ondersteuning was (dienstbaarheid). Hij voelde zich geliefd en gewaardeerd wanneer Renate dingen voor hem deed. Ze nam het grootste deel van het huishouden op zich en zorgde voor de kinderen, wat hij enorm waardeerde. Zijn tegenprestatie was het gezin financieel te onderhouden door zijn verantwoordelijk en harde werken.


Renate ontdekte dat haar waarde erkenning was (complimenten). Waar het zorgen voor haar moeiteloos ging, verlangde ze hierin naar waardering van Frank. Ze wilde horen dat hij haar bewonderde en trots op haar was. Maar, vertelden ze later, Frank was niet erg complimenteus. Hij vertelde later dat hij is opgegroeid in een gezin waar kritiek de norm was, en dat hij geloofde dat mensen beter hun best zouden doen als ze kritiek kregen in plaats van complimenten. Hij had simpel weg nooit geleerd hoe belangrijk het was om positieve woorden te uiten.


Door de opdracht die ze samen uitvoerden, werd duidelijk dat Renate zich al lange tijd steeds minder gewaardeerd had gevoeld in de relatie wat haar had toen twijfelen aan de liefde van Frank. Ze had dit ook weleens aangegeven, maar hij begreep niet altijd wat ze nodig had. Hij dacht dat hij haar genoeg liet zien dat hij van haar hield door de dingen te doen die hij deed.

Ontspannen in luxe

Naast de spelonderdelen hebben we ook gezorgd voor een heel fijn en luxe verblijf, zodat je tijdens deze beleving geniet van een 4-gangen diner inclusief wijnen, een overnachting in een Luxury suite een uitgebreid ontbijt toe!Wil je dit ook meemaken met je geliefde? Wacht dan niet te lang!
De Legende van Ingenhousz is slechts tot augustus te beleven bij Hotel Ingenhousz.

8 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page